Home » Rubrieken » Weerweetje

Weerweetje

Foto via Pexels
Hoe komt het eigenlijk dat de volle maan soms zoveel groter lijkt? Wij leggen het je uit.
Polar Vortex koud weer
De ‘Polar Vortex’ kan gebruikt worden om een inschatting te maken of het goed gaat vriezen en of we te maken gaan krijgen met sneeuw.
Foto via Pixabay
Voor komend weekend is op sommige plekken in ons land onweer voorspeld. Hoe weet je eigenlijk hoe dichtbij onweer precies is? Wij delen tips.
Natste plek ter wereld
Vergeleken met de rest van de wereld, stelt de Nederlandse regenval soms weinig voor. Om dit te illustreren, zijn hier de 5 natste plekken ter wereld.
Wolken zaaien Operation Popeye
Al eeuwenlang doet de mensheid experimenten om het weer te beïnvloeden. Een van de opmerkelijkste technieken hierbij is om het door middel van 'wolken zaaien' te laten regenen!
Hoeveel water kan er per dag uit een tuinvijver verdampen?
Hoe warmer het is; hoe sneller water verdampt. Maar geldt dat ook bij iets als een tuinvijver? en hoeveel water kan er per dag uit een tuinvijver verdampen?
Hoe meet je op de juiste wijze de temperatuur?
De officiële waarnemingshoogte van de temperatuur bedraagt 1,50 meter. Waar moet je verder rekening mee houden om op de juiste wijze de temperatuur te meten?
Het weer in het hooggebergte kan zeer onverwachts omslaan.
Het weer in het hooggebergte kan zeer onverwachts omslaan. Maar wanneer wordt het weer ook echt gevaarlijk in de bergen?
Wat is een ‘blokkade’?
Wanneer het grootschalige stromingspatroon langdurige tijd niet verandert, kan er sprake zijn van een blokkade. Wat voor effect heeft dit op het weer?
Is het gevaarlijk tijdens onweer te zwemmen?
De bliksem slaat het vaakst op het land in. Maar is het dan toch gevaarlijk om tijdens het onweer te zwemmen?

Pagina's

Subscribe to Weerweetje