Home » Rubrieken » Weerweetje

Weerweetje

Weekendje weg met slecht weer. Foyo: Unsplash
Het kan altijd voorkomen dat het slecht weer is precies in het weekend dat jij vrij hebt. Zeker in Nederland. Bereid je daarom goed voor!
Foto via Pexels
Ben je net lekker baantjes aan het trekken in het zwembad, begint het ergens in de verte te rommelen. Balen, maar het is wel belangrijk dat je zo snel mogelijk het water uit gaat. Ook al lijkt het onweer nog zo ver…
Zonsverduistering
Een zonverduistering is de moeite waard om te bekijken, maar zorg er wel voor dat je ogen beschermd zijn. De gevolgen van kijken met het blote oog zijn namelijk niet mis.
Foto via Pexels
Hoe komt het eigenlijk dat de volle maan soms zoveel groter lijkt? Wij leggen het je uit.
Polar Vortex koud weer
De ‘Polar Vortex’ kan gebruikt worden om een inschatting te maken of het goed gaat vriezen en of we te maken gaan krijgen met sneeuw.
Foto via Pixabay
Hoe weet je eigenlijk hoe dichtbij onweer precies is? Wij leggen het je uit.
Natste plek ter wereld
Vergeleken met de rest van de wereld, stelt de Nederlandse regenval soms weinig voor. Om dit te illustreren, zijn hier de 5 natste plekken ter wereld.
Wolken zaaien Operation Popeye
Al eeuwenlang doet de mensheid experimenten om het weer te beïnvloeden. Een van de opmerkelijkste technieken hierbij is om het door middel van 'wolken zaaien' te laten regenen!
Hoeveel water kan er per dag uit een tuinvijver verdampen?
Hoe warmer het is; hoe sneller water verdampt. Maar geldt dat ook bij iets als een tuinvijver? en hoeveel water kan er per dag uit een tuinvijver verdampen?
Hoe meet je op de juiste wijze de temperatuur?
De officiële waarnemingshoogte van de temperatuur bedraagt 1,50 meter. Waar moet je verder rekening mee houden om op de juiste wijze de temperatuur te meten?

Pagina's

Subscribe to Weerweetje