Home » Artikelen » 7 redenen waarom je niet meer zonder je mobiele telefoon kunt

7 redenen waarom je niet meer zonder je mobiele telefoon kunt

Foto via Pexels

Hoewel je het ding zo af en toe ook achter het behang kunt plakken, is je telefoon ondertussen echt onmisbaar geworden. Soms verlang je nog wel eens terug naar de tijd zonder telefoon. Zeker wanneer je bent opgegroeid zonder mobiel apparaat en je nog weet hoe het was zonder. Maar eerlijk is eerlijk, nu we er eenmaal aan gewend zijn, willen we niet meer terug. Het maakt ons leven op veel vlakken ook wat gemakkelijker.

Het aanbod aan smartphones is enorm groot. Doe dus goed onderzoek voordat je een nieuwe telefoon aanschaft. De prijzen en mogelijkheden liggen enorm uiteen. Welk merk kies je en hoeveel geheugen heb je nodig? Wil je goede foto’s kunnen maken en gebruik je je telefoon ook veel voor werk? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een telefoon. Met een redelijk standaard exemplaar kun je al heel goed uit de voeten en kun je van de meeste van onderstaande functies gebruik maken. Hulp nodig bij het bepalen van juiste telefoon die voldoet aan jouw wensen? Bekijk hier wat de beste telefoon is voor jou.

Nooit meer door de regen fietsen

Op je mobiele telefoon is plek voor een enorm scala aan apps. De één nog handiger dan de ander. In Nederland zijn we altijd met het weer bezig. In de zomer wil je weten of je een kort rokje aan kunt doen of dat je helaas toch die lange broek uit de kast moet pakken. In de herfst check je snel of er nog een bui aan komt en of je dus al op de fiets stapt of liever nog even wacht.

Nooit meer wachten of iemand laten wachten

De ietwat ouderen onder ons herkennen de volgende situatie vast nog wel van vroeger. Je hebt afgesproken met een vriend of vriendin in de stad en je komt mooi op tijd aan. Vervolgens sta je een kwartier te wachten, geen enkel idee of diegene nog komt en waarom ´ie te laat is. Hoewel je toen niet beter wist, is het toch wel erg handig dat we tegenwoordig even snel een berichtje kunnen sturen of een belletje kunnen plegen om te laten weten dat je iets later bent.

Al je gedachte op een rijtje

In tijden van drukte loopt je hoofd over van allerlei gedachten die door je hoofd gaan. Je hebt verschillende afspraken staan, moet de kinderen van school halen en je bent ondertussen bezig met het regelen van een feestje voor je partner. ‘S avonds op bed bedenk je nog 100 andere dingen die nog geregeld moeten worden. Je pakt de telefoon van je nachtkastje en je noteert in de notities direct alle zaken die nog in je hoofd zitten. Zo kun jij weer gerust slapen en de volgende dag kun je weer heel overzichtelijk precies zien wat je nog moet regelen.

Nooit meer de weg kwijt

Met een smartphone op zak heb je echt alles in één. Waaronder natuurlijk ook een navigatiesysteem. Waar ter wereld je ook bent, de navigatie weet altijd de weg, zodat jij daar niet over hoeft na te denken.

Vergeet nooit meer een afspraak

Hoe handig een papieren planner of agenda soms ook kan zijn, hij geeft je geen herinnering op het moment dat je dat nodig hebt. Belangrijk afspraken of andere zaken noteer je dan ook eenvoudig in de agenda van je telefoon mét een notificatiebericht. Op het gewenste moment gaat er dan een alarm af zodat je zeker weet dat je de afspraak niet kunt vergeten.

De mooiste momenten makkelijk vastgelegd

Met een mobiele telefoon heb je altijd ook een camera bij de hand. Het maakt het heel makkelijk om de mooiste en meest leuke (of misschien juist verdrietige of bijzondere) momenten vast te leggen. Bovendien kun je ze ook nog eens heel eenvoudig delen met al je dierbaren. De foto’s van een mobiele telefoon doen ook bijna niet onder voor foto’s van een echte camera. Zeker de nieuwste exemplaren hebben behoorlijk wat mogelijkheden wat betreft instellingen en andere functies. Ook hebben ze vaak 2 en soms al 3 of 4 lenzen, waardoor je nog professioneler plaatjes kunt schieten.

Een muziekje voor onderweg

Ideaal voor een lange treinreis, tijdens een wandeling of gewoon thuis tijdens het schoonmaken. Op je mobiele telefoon installeer je eenvoudig een app zoals bijvoorbeeld Spotify, waardoor je altijd en overal kunt luisteren naar je favoriete muziek of bijvoorbeeld een podcast. Oordopjes zijn dan wel onmisbaar als accessoire voor je telefoon.