Home » Artikelen » Weekendje weg met slecht weer

Weekendje weg met slecht weer

Het kan altijd voorkomen dat het slecht weer is precies in het weekend dat jij vrij hebt. Zeker in Nederland. Of je nu al maanden een vakantie hebt gepland of toevallig bedenkt dat het tijd is voor een weekendje weg, slecht weer is iets dat ons in Nederland niet onbekend is. Daarom is het handig om in elk seizoen rekening te houden met het feit dat je een weekendje weg met slecht weer gaat. Als je voorbereid bent op een weekend vol regen en kou, kun je er in ieder geval nog het beste van maken. Het blijft bovendien vakantie.

 Unsplash

Strandhuisjes met slecht weer

Neem bijvoorbeeld strandhuisjes. Bij strandhuisjes denk je al snel aan de zomer, aan zwemkleren en in de zon liggen. Misschien zelfs zwemmen in de zee. Maar dat werkt niet als je een weekendje weg met slecht weer bent. Toch kunnen strandhuisjes dan heel leuk zijn. Je kunt zolang het droog is heerlijk uitwaaien op het strand of een goed regenpak aantrekken. Of boek een strandhuisje aan het strand en bekijk een storm die over de zee trekt. Dat zie je zeker niet zo vaak!

Neem spelletjes mee

En ook als het alleen maar koud en nat is en er niets te zien is, of wanneer je kijkt naar strandhuisjes in dorpen of steden in de buurt van het strand in plaats van aan het strand, kun je je voorbereiden op een weekendje weg met slecht weer. Neem bijvoorbeeld spelletjes mee. Kaartspelletjes, bordspellen of zelfs een tablet met een digitale game. Zolang je kunt spelen met je reisgezelschap, hoeft niemand zich te vervelen met slecht weer.

Luxe strandhuisjes

Geen fan van spelletjes of uitgespeeld? Je kunt natuurlijk ook luxe strandhuisjes overwegen. Huisjes die bijvoorbeeld een bubbelbad of sauna hebben, misschien zelfs allebei. Dit zijn vaak grotere en luxere huizen. Dan maakt het helemaal niet meer uit wat voor weer het buiten is. Om het helemaal compleet te maken kijk je naar strandhuisjes met een bad dat uitkijkt over zee. Leuk in de zomer en in de winter.

 Unsplash

Hotels met sauna op kamer

Die luxe hoef je natuurlijk niet in een strandhuisje te zoeken. Ook hotels met sauna op de kamer zijn daar een perfecte keuze voor. En hotels hebben het voordeel dat je echt de deur niet uit hoeft. Zo kun je om je vrije weekend in te vullen heel goed kijken naar hotels met een sauna op de kamer. Je hoeft niet eens je kamer uit om te genieten van luxe. Vergeet de regen en ontspan in je eigen privésauna. Genieten van een weekendje weg ondanks slecht weer.

In de stad

Je hoeft vaak het hotel niet uit om je het weekend te vermaken. Maar soms is dat wel even leuk. Zeker als je vooral uit je eigen omgeving wil zijn. Dan is het met slecht weer een goede keuze om een hotel in de stad te kiezen. Je zit met hotels in de stad nooit ver weg van restaurants en andere leuke gelegenheden. Met slecht weer zijn er in de stad genoeg binnen activiteiten te vinden om te doen en je hoeft daarvoor niet lang in de regen te lopen.

Ander entertainment in het hotel

Als je liever helemaal binnen blijft, bijvoorbeeld omdat het ook nog vriest en glad is buiten, kijk dan niet alleen naar hotels met een sauna op de kamer, maar vooral naar hotels met entertainment in het hotel. Veel hotels hebben niet meer dan een restaurant. Maar er zijn genoeg hotels te vinden die ook een bar, live entertainment en andere leuke dingen te doen hebben.