Home » Artikelen » Artikelen weerspreuk

Artikelen weerspreuk

Road
Zout is een erg wonderlijk product. Je denkt er eigenlijk niet veel over na, maar er zijn ontzettend veel manieren waarop je zout in kunt zetten.
tuinfeestje
Nu het zo heerlijk weer is en de avonden langer licht en zwoel blijven, trekken we graag naar buiten. De barbecue wordt schoongemaakt en weer aangestoken, de tuinstoelen en tafel worden in gereedheid gebracht en wellicht stuur je er wat berichtjes uit naar vrienden, familie en goede buren om in je tuin een tuinfeestje te houden.
Een vuurregenboog in Michigan, Verenigde Staten
In Nederland kennen we bepaalde vormen van extreem weer, maar veel verder dan heel nat (of heel koud) komen we niet vaak. Toch komen er, - mede door - klimaatveranderingen, steeds vaker extreme weervormen voor. We zetten 5 interessante weerfenomenen voor je op een rij. Valwind
Foto via Pexels
Bliksem is een bekend verschijnsel in Nederland. Het onweert op gemiddeld 107 dagen per jaar in Nederland. Zo af en toe zijn er ook ongelukken.
Foto via Pexels
Het weer is een belangrijke factor bij het bepalen van onze voedingskeuzes. Tijdens de warme zomermaanden hebben we meer neiging om lichte, verfrissende maaltijden te eten, terwijl we in de koudere wintermaanden geneigd zijn om wat steviger voedsel te eten.
Foto via Pexels
Het weer heeft vaak een enorme invloed op je gemoedstoestand. Het bepaalt wat je die dag aantrekt, wat je gaat eten of drinken maar natuurlijk ook wat je die dag gaat doen.
Foto via Pexels
Na de winter kan de tuin meestal wel een flinke opknapbeurt gebruiken. Wie gezegend is met een tuin mag in het voorjaar lekker aan de slag om de boel bij te snoeien en te knippen en de tuin weer klaar te maken voor de zomer.
Weerspreuk
Sommige weerspreuken komen vaak uit, andere bijna nooit of alleen bij toeval. Het Weer Magazine houdt de zin en onzin van weerspreuken tegen het licht.
Vragen aan het weer
Vraag: Onlangs las ik ergens een bericht dat door de opwarming er meer ijs is ontstaan op de Zuidpool. Dat klinkt niet logisch. Hoe zit dat precies? - H. de Roest, Houten  

Pagina's

Subscribe to Artikelen weerspreuk