Home » Artikelen weerspreuk

Artikelen weerspreuk

Cosmas en Damiaan steken de kaarsjes aan
Sommige weerspreuken komen vaak uit, andere bijna nooit of alleen bij toeval. Het Weer Magazine houdt de zin en onzin van weerspreuken tegen het licht.
Vragen aan het weer
Weerman Gerrit Hiemstra is gestopt als presentator bij de NOS en heeft als afscheidscadeau een stormnaam gekregen. Maar waarom krijgen stormen een naam en hoe komt de namenlijst tot stand?
Smog
Bewoners in de zuidelijke en centrale regio's van Nederland kunnen in de komende dagen te maken krijgen met smog als gevolg van ozonconcentraties in de atmosfeer.
Zon
Van die lange warme en zonnige zomerdagen: de één houdt ervan, terwijl de ander liever wat koelere temperaturen heeft. Feit is in ieder geval dat de zon naast heerlijk ook schadelijk is.
Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en staat bekend om zijn aangename klimaat en diverse landschappen. Het eiland is gelegen in de Atlantische Oceaan en heeft gedurende het hele jaar milde temperaturen, zo ook in september. Om deze reden is Tenerife een populaire bestemming voor een late zomervakantie.
jannes wiersema
Er is een kans dat het in de toekomst droger wordt. In twee van de vier klimaatscenario’s uit 2014 wordt Nederland droger. De andere twee scenario’s geven niet of nauwelijks toename van droogte. Er wordt momenteel veel onderzoek gedaan om meer inzicht te krijgen in de kans op drogere zomers in de toekomst. Wat zeker is, is dat Zuid-Europa droger wordt en Noord-Europa natter. Nederland zit daar precies tussenin en het kan nog beide kanten op gaan.
Weerspreuk
Tekst Arie Verrips Sommige weerspreuken komen vaak uit, andere bijna nooit of alleen bij toeval. Het Weer Magazine houdt de zin en onzin van weerspreuken tegen het licht.
Zomer
Tekst: Frank van der Laan, hoofdredacteur Het Weer Magazine
Fietsen
Je doet het natuurlijk liever niet, fietsen in de regen, maar in een land als Nederland, waar de kans op regen vooral in de periode tussen september en maart relatief groot is, ontkom je er niet aan om een keer door de regen heen te moeten fietsen. Stel dat je iedere dag keurig met je fiets naar het werk gaat en niet de beschikking hebt over een auto, dan heb je geen andere keuze. Nu kun je wel een regenpak dragen om jezelf te beschermen en droog te blijven, maar het fietspad is en blijft wel nat en ook het zicht is een stuk minder. Om er dan toch voor te zorgen dat je veilig op je e-bike door de regen kunt fietsen, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Pagina's

Subscribe to Artikelen weerspreuk