Home » Artikelen » Zomer

Zomer

Het is weer zomer, heerlijk! Voor veel mensen het seizoen waarin wat vaker rust genomen kan worden. Door op vakantie te gaan, vaker buiten te zijn voor een mooie wandeling of om lekker op een terras of in de tuin op een stoel in het zonnetje te zitten. En dan natuurlijk met het dubbeldikke zomernummer van Het Weer Magazine erbij, dat ook deze keer vol staat met verhalen en achtergrondartikelen over het weer en klimaat.

We openen met het verhaal over het jaar 1816, dat bekendstaat als het jaar zonder zomer. Verder een uitgebreid verslag van de expeditie naar Spitsbergen, onder leiding van klimaatjournalist Bernice Notenboom. En Zomer zou u weleens willen ervaren hoe het is om in het oog van een orkaan te zijn? Lees dan het spectaculaire verslag van twee meteorologen, die vorig jaar in het oog van orkaan Irma hebben gestaan. Daarnaast nog vele andere onderwerpen, zoals de kans op een tornado in Nederland, de meerdere oorzaken van de droogte in Nederland deze zomer, een verhaal over zonneparken die als paddenstoelen uit de grond schieten en nog veel meer.

Lees vooral ook de bijdrage van Jacob Kuiper over het afscheid van Harry Geurts, die 38 jaar persvoorlichter is geweest bij het KNMI en nu met pensioen is. Harry is vanaf het prille begin ook redactielid van Het Weer Magazine. Het KNMI heeft helaas afscheid moeten nemen van ‘Mr. KNMI’, gelukkig blijft Harry behouden voor onze redactie en kunnen we blijven genieten van zijn bijdragen, waaronder ‘het Weer Nader Verklaard’.

Wij nemen zelf nu even rust, om van deze - tot nu toe - heerlijke zomer te genieten. Doet u dat vooral ook, als het even kan. En mocht u uw weerbelevenissen of –foto’s van deze zomer met ons willen delen, dan zouden we dat erg leuk vinden. Mail ze dan naar redactie@ hetweermagazine.nl.

Namens de hele redactie van Het Weer Magazine wens ik u veel leesen kijkplezier en natuurlijk ook een fijne zomer! Frank van der Laan hoofdredacteur

Tags: