Home » Artikelen » Voordelig naar de zon met deze 5 tips

Voordelig naar de zon met deze 5 tips

Foto via Pexels

Volgens diverse weerbureaus kan de winter van 2021/2022 nog wel eens een hele koude worden. Zij verwachten dat het vanaf midden januari ontzettend koud gaat worden in Europa met temperaturen die 10 graden kouder zijn dan normaal. Dat is uniek voor de laatste jaren.

Hoewel het nog even afwachten is wat het weer daadwerkelijk gaat doen, is januari ook vaak hét moment voor mensen om hun zomervakantie te boeken. Misschien kun je nu al niet wachten om lekker naar de zon te gaan. Wil je echter ook wat geld besparen op een fijne zonvakantie? In dit artikel lees je vijf tips waarmee je een goedkope vakantie naar de zon kunt boeken.

1. Boek heel vroeg je vliegtickets en verblijf

Veel aanbieders van vakantieverblijven, pakketreizen en vliegtickets geven korting wanneer je vroeg boekt. Met vroeg boeken bedoelen we écht heel vroeg boeken. Kijk bijvoorbeeld nu al voor een zonvakantie voor volgend jaar en je kiest voor de optimale korting. Zij geven je dit voordeel graag omdat zij op die manier zelf de zekerheid hebben van inkomsten.

Dit soort korting vind je vaak onder de noemer ‘vroegboekkorting’ of ‘aanbiedingen’, dus sla lekker op tijd je slag en je hebt een voordelige vakantie voor de boeg. Betaal het geld voor zo’n vakantie het liefst meteen (in plaats van in termijnen) als dat kan, zodat je later niets meer hoeft te betalen. Dat voelt vaak fijner.

2. Kijk en vergelijk aanbieders van vakanties

Wat je natuurlijk ook nooit moet vergeten, is het vergelijken van aanbieders van vakanties en vliegtickets. Er zijn verschillende online platformen waar je dit kunt doen, zoals Tix. Je vult je wensen en data in en zo’n platform gaat voor je op zoek naar de meest voordelige deals. Vervolgens krijg je een scala aan goedkope vakanties aangeboden voor de voor jou opgegeven data.

Daar kies jij een vakantie uit die het beste bij je past. Eerst meer weten over zo’n vergelijkingssite? Check dan bijvoorbeeld hier de Tix reviews zodat je weet wat andere mensen vonden van deze website en de mogelijkheid om aanbieders met elkaar te vergelijken voor het beste aanbod.

3. Ga voor een last minute vakantie

Wist je dat je ook aardig wat geld kunt besparen op je zonvakantie door juist heel laat te boeken? Vroeg boeken levert voordeel op, maar vlak voor vertrek boeken ook! Vakantieparken en -accommodaties bieden een of twee weken voordat je een vakantie gepland hebt hun locaties vaak aan voor scherpe prijzen om de accommodaties alsnog verhuurd te hebben.

Op die manier verdienen ze alsnog wat geld met dergelijke accommodaties; al is het niet meer de hoofdprijs. Als vakantieganger profiteer jij daar op je beurt weer van. Wanneer je last minute gaat boeken, moet je wel flexibel zijn wat betreft bestemming. Maakt je dat niet zoveel uit dan is last minute de ideale optie om geld te besparen.

4. Huur een auto op bestemming vanuit Nederland

De één vindt het heerlijk om op een zonnige bestemming helemaal niks uit te voeren terwijl de ander er het liefst op uit gaat. Hoe kan dat beter dan met een huurauto op je vakantieadres? Ook daar kun je het één en ander op besparen wanneer je er op tijd bij bent. Huur bijvoorbeeld een auto vanuit Nederland zodat je thuis kunt beginnen met het vergelijken van meerdere aanbieders.

Dat scheelt vooral veel gedoe wat betreft taal; op sommige vakantiebestemmingen kan een taalbarrière voor vervelende financiële situaties zorgen. Ook hierbij is het weer aan te raden om eerst te kijken wat andere Nederlandse vakantiegangers vonden van een verhuurbedrijf. Lees bijvoorbeeld eerst de Sunny Cars reviews zodat je met een gerust hart én de nodige korting een auto kunt huren op je vakantiebestemming.

5. Boek een zonvakantie buiten het hoogseizoen

Het hoogseizoen in de winter én de zomer is een populaire periode om naar de zon te vertrekken. Nu de koude winters in Nederland op langere termijn steeds milder worden, hoef je niet per se de winter te ontvluchten om naar de zon te gaan. Om daadwerkelijk geld te besparen, zijn deze periodes namelijk niet de meest voordelige. Ga liever buiten het seizoen, dus in de lente en de herfst, om optimaal te genieten van korting op je zonvakantie.

Bestemmingen zoals Portugal, Spanje en de Canarische Eilanden zijn ideaal in deze periodes. Voor sommige locaties zul je zelfs in de winter nog aantrekkelijke aanbiedingen kunnen vinden. Vermijd in ieder geval de zomer op dit soort plekken omdat je dan sowieso de hoofdprijs betaalt. Voor de beste prijs zoek je dus naar een zonvakantie in het naseizoen.