Home » Artikelen » Vergeet dit niet mee te nemen naar je vakantie aan het strand

Vergeet dit niet mee te nemen naar je vakantie aan het strand

Foto via Pexels

Nu we nog midden in de winter zitten is het niet gek dat je soms verlangt naar een vakantie aan een warm en zonnig strand. Met je blote voeten door het zand, afkoelen in de zee en de hele dag relaxen op je strandbedje onder de parasol. Het fijne aan een zomerse vakantie is dat je lekker luchtige en dus niet al te zware kleding hoeft mee te nemen. Zo heb je veel ruimte in je koffer voor andere belangrijke dingen die handig zijn om mee te nemen. Vergeet de volgende spullen in ieder geval niet mee te nemen als je op vakantie gaat naar een warme bestemming.

Schoeisel

De meeste mensen zullen het waarschijnlijk wel herkennen; wanneer het warm is dan loop je het liefst op slippers. Als je dichte schoenen draagt op een warme dag, dan wordt het behoorlijk heet daarbinnen. Slippers zijn lekker luchtig en zorgen voor verkoeling van je voeten. De wind waait er langs waardoor je een veel frisser gevoel hebt. Let er wel op dat je het dragen van slippers af en toe afwisselt met het dragen van andere schoenen. Lang wandelen op slippers kan juist weer schadelijk zijn voor je voeten. Ook niet onverstandig om mee te nemen voor je strandvakantie zijn waterschoenen. Niet elke bestemming aan zee heeft een zacht zandstrand waar je zo het water inloopt. Soms heb je te maken met een schelpenstrand of een strand vol stenen waar je je voeten behoorlijk kan bezeren. Dan zijn waterschoenen ideaal om te voorkomen dat je je tenen openhaalt aan scherpe randjes of koraal.

Luchtige kleding

Tijdens tropische temperaturen trek je het liefst helemaal geen kleding aan. Als het echt goed heet is dan kan de minste beweging er al voor zorgen dat je begint te zweten. Zelfs op vakantie moet je echter zo nu en dan wel gekleed over straat. Neem dan ook vooral luchtige en lichte kleding mee tijdens je strandvakantie. Kies voor losvallende jurken, losse hemdjes of wijde broeken die om je lichaam heen wapperen. Wanneer strakke kleding vochtig wordt blijft het nog sneller plakken aan je lijf, wat geen prettig gevoel is in de hitte. Ook wat betreft stof kun je het beste kiezen voor een lichte stof zoals katoen of linnen. Hoe lichter de stof, hoe sneller het ook zal drogen.

Zonnebrandcrème

Je huid beschermen tegen de zon is heel belangrijk. Zeker wanneer je op vakantie bent op een zonnige bestemming moet je er extra rekening mee houden. Je wordt waarschijnlijk meer blootgesteld aan het zonlicht dan normaal gesproken. Ook al zit je veel in de schaduw, onbewust komt je huid veel meer in aanraking met de zon omdat je je nou eenmaal ook voortbeweegt. Je maakt een korte wandeling langs het strand of struint langs winkeltjes in de stad. Het is sowieso verstandig om er altijd voor te kiezen om in de schaduw te zitten. Bedenk ook goed dat het belangrijk is om na het zwemmen, of als je veel hebt gezweet, jezelf weer opnieuw in te smeren.

Bescherm je hoofd met een hoofddeksel

Niet alleen zonnebrandcrème is must om mee te nemen, een pet of een zonnehoed kan ook prima mee in de koffer. Deze beschermen de huid van je gezicht tegen de zon en zijn ook fijn wanneer je tegen de zon in moet kijken om je ogen te beschermen. Het dragen van een pet of hoed is echter geen reden om je niet in te smeren met zonnebrandcrème. Vooral de uitstekende delen van je gezicht zoals je neus, oren en jukbeenderen kunnen wel een extra laag gebruiken.

Let op wanneer je gaat snorkelen

Onder water veilig voor de zon? Nee, zeker niet. Let dan ook goed op als je tijdens je vakantie gaat snorkelen. Het water weerkaatst het zonlicht en werkt als het ware als een vergrootglas. Hierdoor verbrand je nog sneller. Smeer je dus altijd goed in met een milieuvriendelijke zonnebrandcrème als je het water ingaat en zeker tijdens het snorkelen aangezien je dan vaak langere tijd in het water ligt en de achterkant van je lichaam dus veel wordt blootgesteld aan de zon. Het is nog beter wanneer je een speciaal zwemshirt aantrekt. Dit is een speciaal uv-bestendig shirt dat je beschermt tegen de straling. Ideaal voor tijdens het zwemmen, snorkelen of andere watersporten.