Home » Artikelen » Tips om het nooit meer koud te hebben

Tips om het nooit meer koud te hebben

Foto via Pexels

Tijdens de Nederlandse winter is het regelmatig flink koud. Zeker wanneer er een klein windje bij komt kijken, snijdt de kou langs je gezicht. Er zijn mensen die dit heerlijk vinden. Frisse winterse lucht en prachtige landschappen. Toch is het merendeel van de mensen meer fan van warmte. Sterker nog, er zijn veel mensen die kou echt verschrikkelijk vinden. Het liefst trekken zij dan ook zo veel mogelijk warme kleding aan. In dit artikel geven wij speciaal voor de koukleumen tips om het nooit meer koud te hebben.

Warmte in de winter

Je kunt natuurlijk de hele dag bij een vuurtje gaan staan of zestien lagen kleding aantrekken. Er zijn echter ook wat meer voor de hand liggende voorbeelden van dingen die je kunt doen om het minder snel koud te krijgen. Hieronder volgen tips die jou kunnen helpen om het ook tijdens de winter gewoon warm te hebben.

Ga vaker naar buiten

Het klinkt misschien logisch, maar als je iets vaker doet wen je er nu eenmaal sneller aan. Dit geldt ook voor het naar buiten gaan. Als jij nooit naar buiten gaat heb je het waarschijnlijk sneller koud dan iemand die dit dagelijks zo’n 3 á 4 keer doet. De cellen die kou opsporen werken bij buitenmensen sneller en zorgen ervoor dat de haar- en bloedvaten verkleinen. Dit vertraagt vervolgens de bloedcirculatie. Het lichaam houdt hierdoor minder energie vast dat wordt gebruikt voor het opwarmen van je lichaam.

Zorg er dus voor dat je veel buiten bent, waardoor je lichaam er echt aan kan wennen. Mensen die het altijd koud hebben doen dit simpelweg niet, omdat het afschrikt. Doe dit alsjeblieft niet. Stap voor stap kom je er wel.

Warmtepak

Wanneer jij graag naar buiten gaat en bijvoorbeeld gek bent op vissen, dan is een warmtepak ideaal voor jou. Een warmtepak wordt namelijk door vissers gebruikt tijdens het vissen. Dit pak houdt iemand zoveel mogelijk droog, dankzij de speciale manier waarop deze pakken zijn ontworpen. Daarnaast is het pak erg fijn om te dragen. En dat is natuurlijk heel fijn, wanneer je urenlang achter elkaar in het water staat. Zeker de warmtepakken op Sportwolf.nl zijn erg fijn.

Een warmtepak moet niet alleen de visser warm houden, het is ook wel zo fijn als het pak fijn is om te dragen. Tegenwoordig gaat het zelfs zover dat het uiterlijk van het warmtepak belangrijker wordt.

Voldoende vitamine B12

Rode bloedcellen hebben als functie het verspreiden van zuurstof. Dit gebeurt om het lichaam op temperatuur te houden. Het lichaam heeft vitamine B12 nodig om deze cellen aan te maken. Heb je een tekort aan vitamine B12, dan zal je snel merken dat je het koud krijgt. Het is daarom belangrijk om dit tekort te verhelpen. Dit doe je door meer mager vlees, vis en zuivel te eten.

Genoeg water drinken

Drink jij genoeg water? Zo niet, dan heeft jouw lichaam meer moeite om warm te blijven. Voldoende vocht zorgt er namelijk voor dat je warmte vasthoudt en deze ook weer op geleidelijke wijze afgeeft. Het lichaam blijft hierdoor langer op een aangename temperatuur. Als jij te weinig drinkt heeft je lichaam hier veel meer moeite mee en blijf je het koud hebben. Dus koop een fijne drinkfles en zorg dat je deze altijd bij je hebt.

Goed slapen

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je het minder snel koud hebt. Als jij moe bent bereidt jouw lichaam zich voor op het slapen. Een van de dingen die dan gebeurt is het versnellen van de doorbloeding. Hierdoor krijg je een warmere huid, vind er warmteverlies plaats en krijg je een lagere lichaamstemperatuur. Als we kijken in de natuur, dan zie je dat warmbloedige dieren vaak een warme plek voor de nacht zoeken. Het lichaam heeft daar minder moeite om warm te blijven. Tegenwoordig pakken we een kleedje, waardoor je het langer warm hebt. Overdag doe je dit vaak niet, waardoor het kouder is.

Doe het voor jezelf, maar ook voor anderen

Je hebt in dit artikel een aantal tips gelezen, waardoor je het minder koud zal hebben. Zeker wanneer je hier veel last van hebt kan het een hoop dingen verpesten. Je staat waarschijnlijk niet vooraan bij die gave wintersport en een wandeling om het noorderlicht te spotten zit er waarschijnlijk ook niet in. Probeer dus rekening te houden met de hierboven genoemde tips. Op deze manier maak je het behalve voor jezelf, ook voor anderen een stuk leuker om jou mee op pad te nemen.