Home » Artikelen » Droge zomer? Kies kunstgras

Droge zomer? Kies kunstgras

Foto via Pexels

Kunstgras kopen wordt alsmaar populairder. Het lijkt meer en meer op echt gras en de voordelen zijn talrijk. De kosten vallen daarbij ook mee en zeker wanneer je bepaalde activiteiten op je gras wil doen, of kinderen hebt, is kunstgras gewoon ideaal. Daarnaast haalt het je gebruik van water naar beneden waardoor je een positieve impact op het milieu kunt maken. Bovendien hoef je nooit meer te maaien, nooit meer te sproeien en is dood gras verleden tijd. Hieronder gaan we kijken naar alle redenen waarom kunstgras ideaal is.

Er hoeft geen water op

Als je natuurgras hebt moet je dit natuurlijk regelmatig sproeien, zeker in de zomer als het warmer en droger weer is. Bij kunstgras heb je vrijwel nooit water nodig. Enkel wanneer je het schoon wil maken kun je water gebruiken en dat is bijna nooit. Je waterrekening loopt naar beneden, de impact op het milieu verbeterd.

Het is veilig voor kinderen

Kunstgras heeft geen zaken als kunstmest nodig. Hierdoor zitten er niet per ongeluk chemicaliën op het gras, wat het veilig maakt voor kinderen om op te spelen. Dit is ook precies de reden waarom er in openbare ruimtes vaak kunstgras ligt.

Grasmaaien hoeft niet meer

Dit is een voor de hand liggend voordeel, maar natuurlijk wel belangrijk. Gras maaien is voor weinig mensen een hobby, maar moet je wel regelmatig doen als je gras hebt. Tenzij je kunstgras hebt, dan hoef je het nooit meer te doen. Ideaal natuurlijk.

Het onderhoud is heel beperkt

Kunstgras vraagt om weinig onderhoud. Je hoeft het dus al niet te maaien, en verder valt het ook allemaal mee. Je kunt af en toe wat vegen, het gras schoonspuiten en een bladblazer gebruiken. Als je huisdieren hebt is poep verwijderen nog wel het meeste werk. Heb je dit niet, of laat je ze niet op het gras poepen, valt het al zeker mee.

Het is ideaal voor huisdieren

Op het opruimen van de ontlasting na dan. Vooral honden houder ervan op gras te spelen, en kunst gras eten ze niet op. Je hond vindt het heerlijk en graaft geen gaten in je gras, of neemt modder mee naar binnen. Ook dit is natuurlijk heel fijn.

Het is net echt

Het kunst gras is flink ontwikkeld en tegenwoordig lastig te onderscheiden van echt gras. Bovendien ziet het altijd goed uit, ongeacht de weersomstandigheden. Ook veel lopen op hetzelfde stuk zal je gras weinig kwaad doen. Kunstgras is altijd in goede conditie.

Er wordt geen kunstmest gebruikt

Kunstmest is bij kunst gras niet nodig, omdat het er altijd goed uit blijft zien zonder chemicaliën. Insecten eten het materiaal ook niet, dus ook dat zal geen problemen opleveren. Doordat je geen chemicaliën gebruikt heb je een positieve impact op het milieu, en bespaar je bovendien geld.

Kunstgras is duurzaam

Kunstgras is duurzaam omdat het zonder onderhoud jarenlang mee zal gaan. Het materiaal is bestemd tegen alle omstandigheden en ook tegen veelvuldig gebruik. Ook de kleur zal door de zon of andere omstandigheden niet veranderen.

Het water kan weglopen

Bij echt gras in combinatie met straatwerk kan het water niet weglopen, bij kunst gras kan dit wel. Ook dit is weer een voordeel.