Home » Artikelen » De leukste relatiegeschenken of promotieartikelen voor alle seizoenen

De leukste relatiegeschenken of promotieartikelen voor alle seizoenen

Het weer

Een relatiegeschenk is eigenlijk niets meer dan een geschenk dat je aan (toekomstige) zakelijke relaties cadeau doet. Hiermee zeg je dat je het waardeert dat je zaken met iemand doet of graag wil doen in de toekomst. Op een relatiegeschenk vind je vaak het logo of iets anders persoonlijke terug van een bedrijf. Dit kan ongeveer hetzelfde zijn als bij promotiemateriaal. Op een subtiele manier komen meerdere mensen door het product met jouw bedrijf in aanraking. Maar welke producten geef je dan precies cadeau? Dit kan heel uiteenlopend zijn, maar het beste zijn wel producten die je gemakkelijk in je dagelijks leven kunt gebruiken. In Nederland, waar we het meer dan eens met elkaar over het weer(bericht) hebben, is iets gerelateerd aan het weer of buitenactiviteiten dan ook een geschikt uitgangspunt. We genieten van vier seizoenen, soms zelfs op één dag, en dat maakt het een geliefd gespreksonderwerp. Er is altijd wel iets over te vertellen. Daarom is het een perfect middel om in te zitten in combinatie met een relatiegeschenk of promotiemateriaal.

Waarom een relatiegeschenk?

Met een relatiegeschenk laat je zien dat je waardering hebt voor een zakelijke relatie. Dat kan zomaar zijn of met een speciale gelegenheid bijvoorbeeld rond feestdagen of tijdens een feestelijke aangelegenheid die te maken heeft met het bedrijf zoals een jubileum. Hiermee versterk je de band met de partner en het kan je helpen om je naamsbekendheid te vergroten. Een goed geschenk waar je ook subtiel reclame mee kunt maken is een artikel dat in het dagelijks leven veel gebruik kan worden door de ontvanger en waar ook het logo, de naam of een quote van het bedrijf op zichtbaar is.

Reclame tijdens regenachtig weer

In Nederland regent het best vaak. Een regenachtige dag in combinatie met jouw bedrijf klinkt misschien niet als de meest ideale situatie. Toch kun je ook handig gebruik maken van al die regenachtige dagen in ons land. Je kunt namelijk als relatiegeschenk of promotiemateriaal jouw naam of bedrijfslogo op een paraplu bedrukken. Een paraplu is bij elke Nederlander welkom en wordt bovendien ook regelmatig gebruikt. Dat maakt het een uitstekende keuze om de bedrijfsnaam of het logo op te laten zien. Een paraplu valt op in het straatbeeld en veel mensen zien hem voorbij komen. Daarnaast gaat een paraplu ook nog eens overal mee naartoe, dus de zichtbaarheid wordt daarmee ook nog eens vergroot en blijft vaak niet alleen binnen de eigen regio. In het kader van bescherming tegen de regen kun je ook denken aan andere nuttige producten zoals een poncho of een regenjas.

Sportief tijdens een zonnige dag

Na regen komt ook altijd weer zonneschijn. En zodra die zon tevoorschijn komt, willen mensen naar buiten. Lekker genieten van de zon op je huid. Wanneer het slecht weer is, zitten we vaak meer binnen. Dus met lekker weer willen we het liefst zoveel mogelijk buiten zijn, ook tijdens het sporten. Een flinke wandeling maken, bootcamp in het park of een lange tocht op de wielrenfiets. Ook hierbij kan een relatiegeschenk een perfecte uitkomst zijn. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde bidon of waterfles die mensen mee kunnen nemen tijdens het sporten. Ook zijn er ontzettend veel andere mogelijkheden zoals een zweetband, weerstand banden of sportkleding. Dit zijn artikelen die een sportieve zakenpartner absoluut kan waarderen en daadwerkelijk gaat gebruiken.

Bescherming tegen de zon

Tijdens een zonnige dag willen we er niet alleen op uit om te sporten, maar willen we ook genieten van de zon en de warmte. Een pet is dan geen overbodige luxe. Die beschermt tegen de zon en past uitstekende bij een sportieve look in de zomer. Bovendien is een logo op een pet vaakl goed zichtbaar.

Warm worden tijdens een koude winterdag

Een warme, comfortable zachte trui is een absolute must-have in iedere kledingkast.
Zo’n relaxte sweater of hoodie is dan ook het perfecte zakelijke geschenk bijvoorbeeld rond de feestdagen. Dit soort truien zijn bij veel mensen geliefd en er wordt dan ook gretig gebruik van maken. Dit is ook uitstekende te combineren met een (bijpassende) muts. Een makkelijke manier om tijdens de koude dagen meer zichtbaarheid te creëren voor jouw bedrijfsnaam of logo.

Relaxt op reis

Denk je aan warm en zonnig weer dan denk je al snel aan vakantie. Wie op vakantie gaat wil daar ook graag zo ontspannen mogelijk aankomen. Je kunt in dat geval ook heel goed kiezen voor reisartikelen zoals een opblaasbaar reiskussen voor in de auto of het vliegtuig, oogmaskers of zelfs een koffer met logo.