Home » Weerfoto » Hier zijn ze dan, de winnaars van de fotowedstrijd uit 2018.

Hier zijn ze dan, de winnaars van de fotowedstrijd uit 2018.

De winnende foto

We hebben meer dan 60 inzendingen ontvangen! Het was voor de jury (alle redactieleden) een grootgenoegen om door de vele inzendingen te browsen, want er zaten vele prachtige foto’s bij. Hoe ging de jurering te werk? Ieder redactielid maakte zijn of haar eigen top 5. Vervolgens gaf men de foto’s punten, waarbij een foto op de eerste plaats 5 punten kreeg, een foto op de tweede plaats 4 punten enzovoort. Door het puntentotaal op te tellen, werden de winnaars bepaald. De redactieleden hebben individueel gekozen; er heeft geen overleg of discussie over de foto’s plaatsgevonden. Tijdens de jurering wist men niet wie de inzenders waren. De top vijf lijstjes verschilden nogal van elkaar, met uitzondering van de nummer 1: de helft van de jury had de winnende foto op de eerste plaats gezet. Een overduidelijke winnaar dus!

Tekst Frank van der Laan

Eerste prijs

De winnende foto is ingezonden door Boudewijn Zwaal uit Den Haag. Als prijs staat de prachtige foto afgedrukt op de middenpagina’s van dit nummer. De foto is gemaakt op het strand bij Katwijk aan Zee op 25 augustus. “Een foto met spanning en tegelijk een mooie compositie”, aldus een jurylid. “Deze bliksemfoto is letterlijk een voltreffer!”, gaf iemand anders als commentaar. Wij feliciteren de heer Zwaal van harte met het winnen van de fotowedstrijd. Bovendien ontvangt hij een mooi weerboek.

Tweede prijs

De tweede prijs is gewonnen door Adrie van Kuilenburg uit Herwijnen. Hij schrijft bij deze foto: “De foto is gemaakt op 9 n pel!” De heer Van Kuilenburg wint met deze foto een weerboek, gefeliciteerd!

Derde prijs

De derde prijs is gewonnen is gewonnen door Ben Saanen uit Budel. Hij schrijft bij deze inzending: “Wat ons allemaal is bijgebleven, is natuurlijk de droogte en hitte vanaf gelopen zomer, met catastrofale gevolgen voor de land en tuinbouwen de natuur.” Oordeel jurylid: zeer herkenbaar. De foto ontleent zijn kracht aan een sterk kleurcontrast. De heer Saanen wint hiermee ook een weerboek, gefeliciteerd!

We hopen dat u ook dit jaar weer vaak met het fototoestel op pad gaat om het weer in al zijn facetten vast teleggen. En wanneer u de foto instuurt voor de fotowedstrijd, dan staat uw foto misschien volgend jaar in Het Weer Magazine. We danken iedereen die aan deze fotowedstrijd heeft meegedaan!

Deze column verscheen eerder in Het Weer Magazine nr 2 | april-mei 2019

Geen weerfeiten en weetjes missen? Word dan abonnee en ontvang Het Weer Magazine thuis!