Home » Nieuws » Kunnen we dit weekend schaatsen?
Schaatsen

Kunnen we dit weekend schaatsen?

Na de laatste windstoten van storm Henk die momenteel het land verlaten, staat Nederland nog enkele dagen een wisselvallig en nat weer te wachten voordat de temperaturen begin volgende week dalen tot onder nul. Meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar legt uit dat ondanks het vertrek van de storm, het weer nog steeds onstabiel is met windkracht 5 of 6 op sommige plaatsen, aanhoudende buien en bovengemiddelde temperaturen.

Wisselvallig weer

De wisselvalligheid zal naar verwachting tot vrijdag aanhouden, maar daarna is er goed nieuws in het vooruitzicht. Dorrestein voorspelt een droge zaterdag als start van een langere periode van droogte. Koudere lucht en meer ruimte voor de zon worden verwacht, wat leidt tot nachttemperaturen onder het vriespunt. Mogelijk ontstaan zelfs ideale omstandigheden voor schaatsliefhebbers, vooral op kunstmatig aangelegde ijsbanen.

Natuurschaatsen

Volgens Dorrestein lijkt het erop dat het vriezen zeker aanhoudt tot woensdag, met lokaal matige vorst, waarbij de minimumtemperatuur -5 graden kan bereiken. Hoewel het nog te vroeg is om met zekerheid te zeggen of natuurijsschaatsen mogelijk zal zijn, hoopt men op gunstige omstandigheden. Dorrestein benadrukt echter dat weersveranderingen nog kunnen optreden, en het is mogelijk dat het ijs dat 's nachts groeit overdag weer smelt. Het blijft dus afwachten voor schaatsliefhebbers.