Home » Nieuws » Eind januari en februari 2022: wordt het nog koud?
winters weer

Eind januari en februari 2022: wordt het nog koud?

De eerste helft van de winter hebben we nog niet echt te maken gekregen met echt koud winterweer. Gaat daar nog verandering in komen? Wij blikken vooruit naar de rest van januari en begin februari.

De rest van januari

Het lijkt erop dat de winter voorlopig nog ver te zoeken is. De kans op wisselvallig weer met normale of iets bovennormale temperaturen neemt in de tweede helft van januari geleidelijk toe. We kunnen rekenen op maxima die vaak tussen 5 en 10 graden uitkomen en slechts een kleine kans op vorst in de nacht. In de middag kunnen temperaturen van tussen de 5 en 7 graden verwachten. In deze tijd van het jaar is dat heel normaal.

Het zachte weer houdt ook grijze dagen in en daarbij kan regelmatig een beetje regen vallen. In eerste instantie zal dat druilerig met motregen zijn, later in de maand wordt het wisselvalliger en kan er meer regen vallen.

Verwachting februari

Voorlopig staan de winterseinen voor februari op rood. Het blijft wisselvallig, maar de kans op zacht weer is groot en het kan zelfs nog wat zachter worden dan in januari met maxima die vaker boven 10 graden uitkomen.

Kans op winterweer

De verwachting is dat het weer zacht blijft. De kans op winters weer is heel klein. Dat betekent niet dat het helemaal niet meer kan sneeuwen of koud wordt. Ook tijdens zachte weken kan er weleens een dagje met winterse buien of een koude vriesnacht tussen zitten.